Γεια χαρά σε όλους.
Σκοπός αυτού εδω του χώρου ειναι να σας παραθέτω κυρίως δικές μου κριτικές απο ταινες που είδα χωρίς όμως να αποκαλύπτω όλη ετσι ώστε να μπορεί κάποιος να την δει χωρις να ξέρει τι θα συμβεί.
Ελπίζω να σας αρέσει

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Intouchables - Άθικτοι (2011)

Ξεκινάω λοιπών με την πρώτη μου κριτική επιλέγοντας μια άξια ταινία. 
Πάμε.

Παραγωγή : Γαλλία 
Γλώσσα : Γαλλικά
Διάρκεια : 112 λεπτά. 
Είδος : Κωμωδία, Δράμα, Βιογραφία.  
Ιστορία: Ένας τετραπληγικός κυριλέ τύπος (ματσό όμως) ψάχνει νέο φροντιστή και το βρίσκει στο πρόσωπο ενός άνεργου νεαρού. 







Η γνώμη του KostasIII:
Λοιπών έχουμε μια ταινία που γυρίζει γύρο από ένα τετραπληγικό (ενδιαφέρον), αριστοκράτη (ωχ) που ψάχνει φροντιστή για αυτόν (ωχ ωχ) που τελικά τον βρίσκει και όλο αυτό σε μια κωμωδία-δράμα (ωχ ωχ ωχ). Ηρεμήστε βρε … δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και αυτό γιατί η ταινία είναι πραγματικά ένα διαμάντι του γαλλικού (για μένα του παγκόσμιου) κινηματογράφου.
Σχεδόν αψεγάδιαστη σε όλο της το μήκος, γεμάτη νοήματα (όχι όπως τη μούφα τη  Ζωή του Πι) δίνει στους δύο πρωταγωνιστές από ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Ο ένας είναι λευκός και πλούσιος αλλα τετραπληγικός (δηλαδή κουνάει μόνο το κεφάλι!) και ο άλλος μαύρος και άνεργος αλλά υγιής.
Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν στο άκουσμα κωμωδία. Κωμωδία με θέμα την αναπηρία και σοβαρότητα συνήθως δεν πάνε μαζι. ΕΕΕΕΕΕ εδώ όμως ο τύπος κεντάει. Πραγματικά αστείες καταστάσεις και ατάκες βγάζουν ΑΒΙΑΣΤΟ γέλιο (όχι αμερικανιές).
Βλέποντας αυτή την ταινία ακόμα και οι λιγοτερο σινεφίλοι θα καταλάβετε την μεγάλη διαφορά του ευρωπαϊκου με τον αμερικάνικο κινηματογράφο.
Τέλος όσο και αν φαίνεται απίστευτο …. είναι αληθινή ιστορία!!!


Μακάριοι όσοι δεν έχετε δει ακόμα την ταινία ….. και έχετε σκοπό να την δείτε

Βαθμολογία 9/10
Imdb 8.5/10 




Δυστυχώς δεν βρήκα τρειλερ που να μην είναι τόσο αποκαλυπτικό. Αν θελετε όμως να δείτε το τρειλερ χωρις να σας δείξει όλη την ταινία δείτε το μέχρι την μέση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου